'Pét Nat' - richtprijs 15-20 € 

‘Pet nat’ staat voor ‘Pétillant Naturel’ en, hoewel vooral de laatste jaren als nieuwigheid gehyped onder de bio- en natuurwijnproducenten en –liefhebbers, is het de meest traditionele en pure wijze om schuimwijn te maken.

In tegenstelling tot de traditionele methode (denk aan champagne of cava), waarbij eerst wijn wordt gemaakt die pas na voltooide gisting gebottled wordt en door toevoeging van suiker en gist in fles wordt omgevormd tot schuimwijn, gaat men bij Pet Nat al snel tijdens het (eerste) gistingsproces de fles bottelen en afsluiten, zonder enige toevoeging van extra suikers, waardoor na verhoging van temperatuur een spontane gisting in de fles tot stand komt en de vrijgekomen CO2 in de fles blijft en tot bubbels leidt. Men behoudt ook de kroonkurk als symbool voor het volstrekt natuurlijke proces zonder enige vorm van manipulatie. (bij champagne wordt de kroonkurk nog vervangen door kurk)

Een wat rebels en 100% natuurlijk product, dat ook in toprestaurants de plaats begint in te nemen van klassieke schuimwijn.

We selecteerden samen met @vitis.vin 3 hele mooie pet nat’s:
-uit Frankrijk (Bergerac) op basis van Sauvignon Blanc en Chenin Blanc): Tour des Gendres 2019: subtiele bubbels (minder hard dan bij de traditionele methode), verrassende fruitaroma’s van fruit en hints van cider.
-uit Italië (Umbrië) obv Sangiovese!: Cinino van La Segreta 2020! Sangiovese, die doorgaans wordt gebruikt voor volle, krachtige rode wijnen uit dezelfde. Als je de wijn proeft met de ogen toe kan je hints van Sangiovese herkennen. Een heel pittige schuimwijn met frisse fruit-aroma's en elegante zuren en lichte bittere toets in de afdronk. Topper!
- uit Spanje (Catalunia) op basis van Pansa Blanca: AUS Pet Nat 2019. Aroma’s van bloemetjes, wit fruit, venkel en amandelen.

Tenslotte: dit betreffen natuurlijke en ongefilterde wijnen. Het laatste glas kan wat troebel ogen, maar smaakt even lekker.

De samenstelling van pakketten wijzigt op regelmatige basis, waardoor we deze niet standaard vermelden op de website. We zetten wel op regelmatige basis een pakket in de kijker, waarbij we in dat geval wel duiding geven bij de wijnselectie. Vond je een wijn geweldig en komt deze niet meer voor in het pakket maar wil je die terug bijbestellen? Geen nood, dan zorgen we ervoor via een pakket op maat.


Bestellen of meer info?

Your Way To Wine werkt vanuit een persoonlijk contact met vrienden, kennissen, familie, vrienden van vrienden etc. Daarom installeerden we tot op vandaag nog geen webshop. Voor een bestelling van dit pakket of meerdere pakketten, of voor meer info, gelieve onderstaand contactformulier in te vullen. Wij nemen spoedig met u contact op.  

Wil je meer weten over onze wijnen, selecteer 'Our way to wine'.

Wil je terug naar het overzicht van ons aanbod, selecteer 'Aanbod'.

 
 
 
 
 
 
 
... graag een pakket (of meerdere pakketten) bestellen
... graag meer info over onze aanpak en/of het aanbod
... een andere vraag stellen